Veera Virintie in Johanna Vilmi

Silta Education, Finska

Veera Virintie, znanstvenica, ki se osredotoča na izobraževanje in nevroznanost, ter psihologinja Johanna Vilmi bosta govorili o razlogih za današnje težave s koncentracijo in ponudili konkretna orodja, ki temeljijo na znanstvenih izhodiščih za izboljšanje koncentracije. Njuno metodo Silta Focus so raziskali na Univerzi v Helsinkih in preizkusili v spletnem izobraževalnem programu, ki izboljšuje koncentracijo, motivacijo in obvladovanje stresa študentov za večji študijski uspeh.


Zakaj so težave s koncentracijo vse pogostejše in kako učencem pomagati pri izboljšanju koncentracije

Vedno več ljudi po vsem svetu se srečuje s težavami s koncentracijo. Na Finskem, v domovini vodilnega svetovnega izobraževalnega sistema, so se težave učencev med pandemijo podvojile. Podobno narašča izgorelost med šolarji in študenti. V svojem predavanju bosta izpostavili naslednje tematike:

  1. Globalna kriza: naša sposobnost osredotočanja pada, kar vpliva na učenje, reševanje problemov in dobro počutje.
  2. Čeprav trenutno okolje ovira našo osredotočenost, se lahko naučimo koncentracije – to je veščina, ki jo je treba trenirati.
  3. Naučili se boste najpomembnejših orodij za izboljšanje koncentracije in učenja v šoli, ki temeljijo na nevroznanosti.