Calum Chace

Predavatelj, avtor in svetovalec na področju umetne inteligence, Združeno kraljestvo

Calum je priljubljen predavatelj in pisec uspešnic o umetni inteligenci. Osredotoča se na srednje- in dolgoročne vplive umetne inteligence na vse nas, našo družbo in gospodarstvo. Podjetjem in vladam nudi storitve svetovanja na področju politik umetne inteligence ter soustvarja podkast London Futurists.

Njegovi neleposlovni knjigi o umetni inteligenci, Surviving AI o superinteligenci in The Economic Singularity o prihodnosti delovnih mest, sta že v tretji izdaji. Je tudi avtor knjig Pandora’s Brain in Pandora’s Oracle, dvojice tehno-trilerjev o prvi superinteligenci. S prispevki redno sodeluje v revijah, časopisih in na radiu.

V zadnjem desetletju je Calum pripravil več kot 150 predavanj v 20 državah na šestih celinah. Videoposnetki njegovih predavanj in še številna druga gradiva so na voljo na spletni strani www.calumchace.com.

Je soustanovitelj možganskega trusta, imenovanega Economic Singularity Foundation (Fundacija za ekonomsko singularnost), ki se ukvarja s prihodnostjo delovnih mest. Pri Fundaciji je izšla zbirka kratkih zgodb Stories from 2045, katerih avtorji so njeni člani.

Preden je svoj čas v celoti posvetil delu pisatelja in predavatelja, je Calum 30 let delal kot novinar in poslovnež, tržnik, strateški svetovalec in izvršni direktor. Na Univerzi v Oxfordu je študiral filozofijo, politiko in ekonomijo, pri čemer se je potrdil njegov sum, da je znanstvena fantastika pravzaprav filozofija v fantazijski preobleki.

 

PREDAVANJE

UI-prihodnost: Naša prihodnost z umetno inteligenco